Finomságok

Málnás linzerkarikák

 

Hozzávalók

 

porcukor a díszítéshez

 

22,5 dkg málnadzsem

 

35 dkg finomliszt

 

1 csomag vanillincukor

 

egy csipet só

 

1 db tojásfehérje

 

12,5 dkg porcukor

 

20 dkg Rama

 

 

Elkészítés

:

 

A Ramát a porcukorral és a tojásfehérjével habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, végül a liszttel sima tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és egy fél órára hűtőbe tesszük.

 

Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és a tésztából kb. 6 cm átmérőjű, cakkos szélű linzerkarikákat szaggatunk ki. A kiszaggatott karikák felébe almamagház kiszúróval, három-három kisméretű lyukat vágunk.

 

Az elkészített kekszeket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 8-10 percig sütjük. Ha megsült, levesszük a sütőlapról és hűtőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

 

4.A dzsemet felmelegítjük, elkeverjük, megkenjük vele a linzerkarikák alsó felét, majd egy sima és egy lyukasztott linzert összeragasztunk. A tetejüket megszórjuk porcukorral.