Finomságok

Rusei sapkák

 

Hozzávalók:

 

A szóráshoz

:

30 dkg kókuszreszelék

 

 

A mázhoz:

16 dkg étcsokoládé

 

10 dkg Rama

 

 

A krémhez:

25 dkg porcukor

 

8 dl tej

 

2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

 

20 dkg rétesliszt

 

30 dkg Rama

 

 

A tésztához:

 

fél dl víz

 

fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

 

3 dkg kakaópor

 

20 dkg finomliszt

 

30 dkg kristálycukor

 

6 db tojás

 

 

Elkészítés:

 

Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.

 

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.

 

A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.

 

A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

 

A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.ű