
Finomságok
Rusei sapkák
Hozzávalók:
A szóráshoz
:
30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
A krémhez:
25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Rama
A tésztához:
fél dl víz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás
Elkészítés:
Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.ű