Finomságok

Tejszínes pogácsa

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

 

25 dkg Rama

 

2 dl tejszín

 

1 tojássárgája

 

1 csapott evőkanál só

 

3 cl tej

 

pici cukor az élesztő felfuttatásához

 

2,5 dkg élesztő

 

1 egész tojás a tetejét megkenni

 

 

Elkészítés:

 

A 3 cl tejben az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom, és 5 órára a hűtőbe teszem.

 

A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de hosszabb igen. A hűtés után a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és a legkisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrom.

 

A tetejét felvert tojással lekenem és 15 percet pihentem, majd utána előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékletem megsütöm.