Finomságok
Tejfölös-sajtos rúd
Hozzávalók:
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
A nyújtáshoz:
finomliszt
A tésztához:
2 tojás
2 dl tejföl
fél kiskanál jóféle pirospaprika
fél kiskanál őrölt fekete bors
1,5 kiskanál só
60 dkg finomliszt
0,5 dl tej
2 dkg instant élesztő
25 dkg Rama
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit felfusson. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk.
Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük.
Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.
