Finomságok

Tejfölös-sajtos rúd

 

Hozzávalók:

A tetejére:

15 dkg reszelt sajt

 

 

A nyújtáshoz:

finomliszt

 

 

A tésztához:

2 tojás

 

2 dl tejföl

 

fél kiskanál jóféle pirospaprika

 

fél kiskanál őrölt fekete bors

 

1,5 kiskanál só

 

60 dkg finomliszt

 

0,5 dl tej

 

2 dkg instant élesztő

 

25 dkg Rama

 

 

Elkészítés:

 

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit felfusson. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk.

 

Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

 

Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük.

 

Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.