Finomságok

Gyümölcstorta

 

Hozzávalók:

10 dkg Rama

 

20 dkg cukor

 

4 tojás

 

2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

 

15 dkg liszt

 

 

Krémhez:

 

1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília

 

cukor

 

5 dl tej

 

 

Tetejére:

 

1 csomag Őrölt Zselatin

 

30 dkg gyümölcs (kb)

 

 

Elkészítés:

 

Ha konzerv gyümölcsből (pl. barack) készítjük a tortát, szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük. Ezeket nem kell külön cukrozni, mert sziruppal történt a tartósításuk. Ha leves gyümölcsöt teszünk rá (pl. eper, málna, szeder, kivi, stb.), ezeket megmossuk, megszórjuk kb. egy evőkanál cukorral, és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. Ha barnulásra hajlamos gyümölcsöt használunk (pl. banán) azt csak az utolsó pillanatban vágjuk fel, mielőtt elkészítenénk a zselatint.

 

A piskóta: A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük

 

Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a tortaformát.

 

A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.

 

A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.

 

Sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

 

A krém és a teteje: A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük. Ha langyos (benne tudjuk tartani az ujjunkat, anélkül, hogy megégetné),akkor a tortára borítjuk.

 

Ha teljesen kihűlt és megszilárdult a krém, elrendezzük rajta a gyümölcsöt. A zselatint a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen, mert pl. a banán megbarnul, ahol nem érte a zseléfürdő.