Finomságok

Mákos citromtorta

 

Hozzávalók:

4 tojás kettéválasztva,

80 g finom szemcsés nádcukor,

100 g finomliszt,

1 tk sütőpor,

18 g szemes mák,

csipet só,

70 g vaj + a forma kenéséhez

 

 

Krémhez: 4 tojás,

3 sima citrom,

120 g cukor,

40 g kukoricakeményítő,

100 g vaj,

1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

A piskótához keverjük a puha vajat a cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a tojássárgákat is, és habosítsuk ki.

 

A tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.

 

A lisztet szitáljuk át, keverjük bele a mákot és a sütőport is.

 

A tojáskrémbe először keverjük bele a lisztes keveréket, majd a tojáshabot 3-4 részletben, óvatosan.

 

A tortaforma aljához kapcsoljunk egy sütőpapírt, az oldalát vékonyan vajazzuk ki, hintsük körbe liszttel.

 

Öntsük a masszát a formába, és 180 fokos (légkeverésen 160 fok), előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.