
Finomságok
Mákos citromtorta
Hozzávalók:
4 tojás kettéválasztva,
80 g finom szemcsés nádcukor,
100 g finomliszt,
1 tk sütőpor,
18 g szemes mák,
csipet só,
70 g vaj + a forma kenéséhez
Krémhez: 4 tojás,
3 sima citrom,
120 g cukor,
40 g kukoricakeményítő,
100 g vaj,
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A piskótához keverjük a puha vajat a cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a tojássárgákat is, és habosítsuk ki.
A tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
A lisztet szitáljuk át, keverjük bele a mákot és a sütőport is.
A tojáskrémbe először keverjük bele a lisztes keveréket, majd a tojáshabot 3-4 részletben, óvatosan.
A tortaforma aljához kapcsoljunk egy sütőpapírt, az oldalát vékonyan vajazzuk ki, hintsük körbe liszttel.
Öntsük a masszát a formába, és 180 fokos (légkeverésen 160 fok), előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.