Finomságok

Málnahabos, mini csokitorta

 

hozzávalók:

100 g étcsokoládé,

85 g vaj,

4 tojás fehérje,

csipet só,

4 tojássárga,

85 g cukor,

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt,

½ mk szódabikarbóna

 

 

A krémhez:

200 g light natúr sajtkrém,

70 nyírfa porcukor,

120 g málnavelő,

1 zacskó zselatin fix,

300 ml tejszín,

+ málna

 

 

 

A mázhoz:

50 ml víz,

60 g  cukor,

1 mk ecet,

100 g étcsokoládé,

40 g vaj

 

Elkészítés:

A lisztet keverjük ki a szódabikarbónával.

 

A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá.

 

A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig.

 

A tortaalaphoz a csokoládét olvasszuk fel a vajjal.

 

Majd keverjük bele a tojáskrémet.

 

A krémhez keverjük a szódabikarbónás lisztet, majd kisebb porciókban óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

 

Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát, majd 155 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

 

Ha elkészült, vegyük ki a formából, fordítsuk meg, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Ha mini tortákat szeretnénk sütni, akkor a felfújt formákat kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd holland kakaóporral hintsük be alaposan. A torták kb. 20 perc alatt kisülnek így.

 

 

 

A krémhez a szobahőmérsékletű sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, és a magoktól átszűrt málnavelővel. Belekeverjük a fixálót.

 

A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a krémbe.

 

A tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel. Hűtsük be.

 

 

 

A mázhoz készítsünk szirupot a vízből, cukorból, ecetből.

 

Majd keverjük el benne a csokoládét. Legalacsonyabb hőfokon főzzük 5 percet. Végül keverjük el benne a vajat is.

 

Ezzel vonjuk be a tortát.

 

A krémbe egész málnaszemeket is tehetünk.