
Finomságok
Málnahabos, mini csokitorta
hozzávalók:
100 g étcsokoládé,
85 g vaj,
4 tojás fehérje,
csipet só,
4 tojássárga,
85 g cukor,
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
½ mk szódabikarbóna
A krémhez:
200 g light natúr sajtkrém,
70 nyírfa porcukor,
120 g málnavelő,
1 zacskó zselatin fix,
300 ml tejszín,
+ málna
A mázhoz:
50 ml víz,
60 g cukor,
1 mk ecet,
100 g étcsokoládé,
40 g vaj
Elkészítés:
A lisztet keverjük ki a szódabikarbónával.
A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig.
A tortaalaphoz a csokoládét olvasszuk fel a vajjal.
Majd keverjük bele a tojáskrémet.
A krémhez keverjük a szódabikarbónás lisztet, majd kisebb porciókban óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát, majd 155 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, vegyük ki a formából, fordítsuk meg, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha mini tortákat szeretnénk sütni, akkor a felfújt formákat kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd holland kakaóporral hintsük be alaposan. A torták kb. 20 perc alatt kisülnek így.
A krémhez a szobahőmérsékletű sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, és a magoktól átszűrt málnavelővel. Belekeverjük a fixálót.
A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a krémbe.
A tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel. Hűtsük be.
A mázhoz készítsünk szirupot a vízből, cukorból, ecetből.
Majd keverjük el benne a csokoládét. Legalacsonyabb hőfokon főzzük 5 percet. Végül keverjük el benne a vajat is.
Ezzel vonjuk be a tortát.
A krémbe egész málnaszemeket is tehetünk.